söndag 2 juli 2017

Månadsrapport - Juni 2017

Juni blev snabbt den sämsta månaden i år men bara den andra röda månaden hittills.

Nu till rapporten!

Juni 2017

01-06-2017 till 30-06-2017

Utveckling:


Årlig utdelning:

Nya innehav:

Skanska

ICA Gruppen

Sålda innehav:

Inga

Utdelningar:

Nobina

G4S

Juni började bra men slutade i rött och man kan känna de kalla kårarna i alla Facebook forum och i Twittersfären. Nu skall allt säljas, kraschen kommer och slutet är nära. Själv tolkar jag bara detta som en sommarbörs med låga volymer och lägre intresse. Ska försöka haffa några av mina favoritbolag nu när de reas ut.

Jag fyllde på i Skanska och ICA denna månad. Båda är företag jag tycker om och önskar fylla på mycket mer i. ICA är dock rätt högt värderat och handlar till en DA på 3.3% vilket är precis vid min lägsta gräns. Får leta lägen helt enkelt.

Det inkom även två utdelningar i Nobina och G4S. Det var även X-dag för Intrum Justitia vilken jag inte har fått pengar för än. Detta påverkar alltså månadsresultatet en aning.

Denna månad har jag även funderat på att göra en swap mellan Investor A och B för att få lite arbitrage vinst. Ska titta vidare på detta i dagarna.

Jag har även uppdaterat min blogglista och lagt till Petrusko och Snålvargen samt tagit bort några inaktiva bloggar.

Nästa månad fyller jag på i Skanska och fortsätter att leta lägen i HomeMaid och Byggpartner. HomeMaid var ner under 15kr och vände en stund i veckan men jag hade ingen likvid då. Får vara redo nästa gång om det skulle dippa igen.

2 kommentarer:

  1. Hej!

    Ville bara säga att jag lagt till din blogg på listan över svenska ekonomibloggar. http://utdelningsseglaren.blogspot.se/2017/07/svenska-ekonomibloggar-hela-lista.html

    Hälsar Seglarn

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Seglarn!

      En ära att finnas bland så många eminenta bloggar. Säg gärna till om jag kan göra något för dig.

      Jag är redan en flitig användare av dina pref och spread tabeller och ser fram emot vad du hittar på här näst!

      /NicklasHemliga

      Radera