torsdag 12 januari 2012

Stressiga dagar på jobbet

Det är mycket som händer just nu vilket gör att när jag kommer hem så känner jag inte för att sätta mig ner och studera årsredovisningar och grafer, så som jag brukar göra annars faktiskt. Samt så klart att jag köpte mig själv en gitarr i julklapp och har precis lyckats få igång en bra rigg igen och rockstjärnan i mig kommer fram igen.

Hur som helst så kan jag av detta dra en slutsats. Day Trading är ett heltidsjobb och de som säger något annat ljuger. Swing trading kanske inte är menat att vara ett heltidsjobb men man måste följa marknaden dagligen för att kunna uppfatta signaler i tid. Har hört flera vänner och bekanta som vill göra båda, jobba och dagshandla. Vissa vill handla med aktier på dagarna och sen jobba natt, eller vara entreprenörer vid sidan av (för då får man ju massor med ledig tid över).

Just därför tror jag mer och mer på 6 månaders luckan. 6 månader där man endast ägnar sig åt marknaden, trenderna, nyheterna och företagen. Då lär man sig inte bara att förstå marknaden utan också sig själv. Day Trading är inget jobb man får en guldklocka på. Har hört att en Day Trader i snitt jobbar så i 7 år innan denna person går vidare. Men att sitta som klistrad framför flertalet skärmar i 7 och bara vänta på att Bloomberg säger att räntan går upp eller ned kräver sin person. Denna person kan inte jobba skift på sjukhuset samtidigt...

2 kommentarer:

  1. Gör mig en tjänst och stäng av bloomberg. Ett första steg mot att bli bra på trading.

    SvaraRadera
  2. Jag gillar Bloomberg för att de ofta är snabba med uppdateringar, dock känns de tyvärr ofta lite vridna. E24 borde uppdatera deras iPhone app, hur kan man vara engagerad om den väljer att lägga till en ny nyhet per dag?

    SvaraRadera